Simmental

Simmental

De koeien die wij op stal hebben, en waar ook ons vlees van is, betreft de Simmentaler koe.

Simmental is een rundveeras dat van oorsprong uit de Zwitserse regio, Berner Oberland komt. U kent ze vast wel, de koe die op de bergen in de Alpenweide graast (Zie foto). Ook is deze koe bekend geworden als de “Milka Koe”. De vlekken zijn dan wel niet paars maar lichtbruin tot roodbont. De Simmentaler wordt geclassificeerd als een dubbeldoelras, dat betekent dat deze zowel voor de melk als voor het vlees wordt gehouden. De naam Simmentaler komt van de ‘Simme Vallei’, een berggebied in het Berner Oberwald. In Duitsland gaan de koeien trouwens door het leven als Fleckfieh en in Frankrijk kennen ze het ras onder de naam Pie Rouge.

Het vlees van de Simmentaler is zeer geliefd. Dit komt van de hoge kwaliteit door de marmering. Dit betekent dat er een vetrandje tussen de spierlaagjes zit, wat ervoor zorgt dat de smaak beter naar voren komt.

Simmentaler Vlees

Het is echt de moeite waard om dit lekkere vlees eens te proberen! Kijk op onze website www.boerderijvleesmeendering.nl voor mooie aanbiedingen en onze producten en probeer! En bij het ophalen van het vlees, zijn we graag bereid om  de koeien aan u te laten zien

We hebben alles uit voorraad leverbaar.

contact

Boerderijvlees Meendering
Jipsingboermussel 45
9563 TB Ter Apelkanaal.

06 57 333 458

online vlees bestellen

Ons bedrijf wordt vol passie gerund door ons gehele gezin. Boerderijvlees Meendering biedt een ruim vleesassortiment met onder andere vlees van eigen koeien.
envelopecartphone-handsetmagnifiercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram