Naar de kwelders

Afgelopen zaterdag was het dan toch zover dat onze dieren naar de kwelders zijn gebracht. Deze verhuizing was al eerder gepland, maar doordat het maar bleef regenen was het beter om ze nog even op stal te houden. Wat een weids landschap is dat toch in de polders en wat kun je daar genieten van de stilte.

De dieren werden eerst aan “landkant” van de dijk in een vangkooi gezet, waar ze kunnen wennen aan de ruimte en zeelucht. Na een paar dagen wordt dit hek weg gehaald en mogen ze grazen waar ze maar willen, ze kunnen ruim een kilometer langs de dijk. Als ze ook hieraan zijn gewend, gaan ze buiten de dijk grazen, op de echte kwelder, aan de zeekant.

De koeien kunnen hier grazen, krijgen veel verschillende soorten grassen en kruiden, wat hen ten goede komt, en waar ze de hele zomerperiode van kunnen genieten. Ook voor de kwelders is het goed dat er begrazing is, hierdoor zullen er veel verschillende soorten planten, kruiden en diertjes te vinden zijn. Een gevolg hiervan is ook dat er een verscheidenheid aan vogels in het gebied zullen komen broeden.

contact

Boerderijvlees Meendering
Jipsingboermussel 45
9563 TB Ter Apelkanaal.

06 57 333 458

online vlees bestellen

Ons bedrijf wordt vol passie gerund door ons gehele gezin. Boerderijvlees Meendering biedt een ruim vleesassortiment met onder andere vlees van eigen koeien.
envelopecartphone-handsetmagnifiercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram