Belgische Blauwen

Het eerste half jaar van 2023 zit erop. Een drukke tijd achter de rug. We hebben ons bezig gehouden met de transitie van de Simmenthaler koe naar de Belgische Blauwe. Met veel mensen gesproken en weer een nieuwe uitdaging!

De Belgische Blauwe
Dit ras behoort tot rundvlees en verschilt van de gebruikelijke koe in de spiermassa. Belgische Blauwe hebben bijzonder uitgesproken spieren in de schouders, nek en de romp. Bij volwassen dieren bestaat het menu uit stro, hooi, gerst, kuilvoer en aardappelen en brok. De Belgische Blauwe koe kan een wit, wit-blauw, blauw-zwarte kleur of een combinatie van deze kleuren hebben.
Ondanks de soms indrukwekkende grootte van Belgische koeien en stieren en hun uiterlijk, hebben deze dieren over het algemeen een volgzaam karakter. Blauwe reuzen zijn vriendelijk, blij met contact en hebben een rustig karakter.
Vanaf nu is het vlees wat u bij ons koopt dus afkomstig van de Belgische Blauwe koe.

contact

Boerderijvlees Meendering
Jipsingboermussel 45
9563 TB Ter Apelkanaal.

06 57 333 458

online vlees bestellen

Ons bedrijf wordt vol passie gerund door ons gehele gezin. Boerderijvlees Meendering biedt een ruim vleesassortiment met onder andere vlees van eigen koeien.
envelopecartphone-handsetmagnifiercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram